Talán mégse olyan nagy a baj: nem lesznek bezárt balatoni éttermek

HelloVidék   
  Megosztom
Talán mégse olyan nagy a baj: nem lesznek bezárt balatoni éttermek

Felülmúlta a várakozásokat a Balaton elmúlt három hétvégéjének vendégforgalma, így mindenhol bizakodóak a szakemberek. Vannak olyanok is, akik visszavették üzletüket vagy újat nyitottak - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint felülmúlta a várakozásokat az elmúlt három hétvége vendégforgalma a Balatonnál. Az északi parti vendéglátók és vendégek kedvét a pünkösdi rossz időjárás sem vette el, de bizakodóak a déli partiak is. Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének Veszprém megyei elnöke szerint a legoptimistább előrejelzések szerint a balatoni vendéglők, bisztrók, büfék forgalma elérheti a múlt évit, ugyanakkor azzal is számolni kell, hogy a koronavírus-járvány miatt kieső külföldivendég-forgalmat a hazaiak nem tudják pótolni.

A járvány miatt sok szakember tért vissza külföldről, de többen köztük visszatérnének a külföldi üdülőparadicsomokba. Sokan nem is vállaltak el itthoni munkát, mert a jobb fizetés miatt ott folytatnák, ahol korábban abbahagyták. A lap kérdésére, hogy ki vállal majd munkát a kieső emberek helyett, a szövetség elnöke elmondta, hogy valószínűleg nem azok, akik a járvány miatt az utcára kerültek, hiszen nem lenne idő más területről átképezni az embereket és a vendéglátásra előírt szigorú ismeretek és higiénés szabályok elsajátítani.

Makkos Péter fonyódi vendéglős, a Somogy megyei Kisosz balatoni munkatársa elmondta, hogy a dél-balatoni vendéglátóhelyek többségében már megvan a személyzet gerince, azt viszont még nem tudni, lesz-e elég szakember a júliusi-augusztusi csúcsszezonra.

A déli-parti vendéglátók továbbra is bíznak abban, hogy a magyarok többsége idén a Balatont választja üdülőhelynek és arra számítanak, hogy ezen a nyáron is a hosszú hétvégéken lesz nagyobb a vendégforgalom. Elárulták azt is, várják, hogy újra elinduljnak a nyári rendezvények, hiszen a sokéves tapasztalat alapján a rendezvényturizmus hozza a legtöbb vendéget.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vendég

turizmus

balaton

vendéglátás

forgalom