Hatalmas változás a patikákban: ez is a koronavírus hatása lenne?

MTI   
  Megosztom
Hatalmas változás a patikákban: ez is a koronavírus hatása lenne?

Az idei első négy hónap forgalma még úgy is 11,7 százalékkal haladta meg az előző év hasonló periódusát, hogy áprilisban jókora visszaesés történt a márciusi adatokhoz képest.

Egy hónap alatt 16 milliárd forinttal csökkent a támogatott gyógyszerek forgalma:

és 3,4 százalékos visszaesés a 2019-es havi átlaghoz képest - írta a Világgazdaság kedden. Az eladott gyógyszerek dobozszáma 1,2 millióval maradt el az előző év azonos időszakától. A lap a Hiflylabs Zrt. kutatását ismertetve hozzáteszi, hogy

A szakemberek szerint a márciusi nagyarányú forgalomnövekedés az előrehozott vásárlásokból tevődött össze. Az áprilisi gyengébb forgalom annak fényében még hangsúlyosabb, hogy egy év alatt 1,8 százalékos áremelkedés volt a támogatott gyógyszerek körében. A kutatás szerint az egy lakosra vetített receptköteles gyógyszerköltés átlagosan 4370 forint volt áprilisban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

patika

gyógyszertár

forgalom