Megindultak az árhullámok: itt rendeltek el készültséget Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Megindultak az árhullámok: itt rendeltek el készültséget Magyarországon

A júniusban eddig lehullott csapadék több állomáson meghaladja a 200 millimétert, már most több eső esett, mint az elmúlt 20 év azonos időszakában.

Öt szakaszon első-, hármon másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) területén. Az elmúlt időszakban esett csapadék árhullámokat indított el a Fehér- és a Fekete-Körösön - tájékoztatott az igazgatóság szerdán. Mint írják,

A csapadék térbeli megoszlása ugyanakkor nagyon egyenetlen - jegyzik meg. A réhelyi, a gyomai, a holt-sebes-körösi, a hosszúfoki és a mezőberényi szakaszon elsőfokú; a Kettős-Körös jobb partján, az Élővíz-csatornánál és a Dögös-kákafoki szakaszon másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. Az igazgatóság területén 28 szivattyútelep üzemel, ebből kilenc folyamatosan; június 9-e óta több mint nyolcmillió köbméter vizet emeltek át.

A magyarországi szakaszokon egyelőre nem kellett árvízvédelmi készültséget elrendelni. A Kettős- és Hármas-Körösön készültségi szintet meghaladó vízállások kialakulása nem várható - írják.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

belvíz

áradás

vízszint

körös

készültség

belvízvédelmi készültség