Milliárdos beruházás: hatalmas csarnok épül a vidéki városban, a térség új sportközpontja lehet

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: hatalmas csarnok épül a vidéki városban, a térség új sportközpontja lehet

A Szlovénia, Horvátország és Ausztria szomszédságában lévő Lentiben épülő csarnok lehetőséget ad arra, hogy a város a térség sportközpontjává váljon a több mint 1,2 milliárd forint kormányzati beruházás révén.

Több mint 1,2 milliárd forint kormányzati beruházással kézilabda munkacsarnok épül Lentiben, a korszerű létesítmény ideális feltételeket biztosít a kézilabdásoknak - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a szerdai alapkőletételi ünnepségen. Hozzátette: Lentiben mindig nagyon fontos volt az utánpótlásnevelés és az élsport támogatása.

Kitért arra is, hogy a munkacsarnok-fejlesztési program a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával valósulhatott meg. A klubokban zajló munka, az eddigi eredmények és sikerek azt mutatják, a sportág jó irányba halad - jelezte az államtitkár. Elismerését fejezte ki, hogy Gódorné Nagy Mariann, a Lenti csapat, a GONA SZKKE vezetője nyerte el a Kézisek kézise címet a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda Szövetség közös szavazási akciójában. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta:

Lentiben, az új arénában - mely a tervek szerint 2021 júliusában készül el - a gyermekek ideális környezetben kézilabdázhatnak, így minden adott lesz ahhoz, hogy a városban és a térségben mind több gyermek válassza a kézilabdát. Gódorné Nagy Mariann példája és az új aréna olyan lendületet adhat a környékbeli kézilabdaéletnek, amelyből a magyar kézilabda profitálhat - hangsúlyozta.

A csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára - jelentette ki Horváth László, Lenti polgármestere. Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban. A női felnőttcsapat többször nyert megyei bajnokságot, a magasabb osztályba való feljutásnak a megfelelő színvonalú, a szövetség előírásainak megfelelő pálya hiánya szabott határt. A kormányzati program keretében, az iskola melletti zöldterületen épülő, korszerű kézilabdacsarnok minden előírásnak megfelel majd. Az egyhektárnyi építési területet az önkormányzat térítésmentesen átadta az államnak, és vállalta a közművek kiépítését - jelezte. Az 1725 négyzetméteres létesítmény típusterv alapján készül, az épületben többek közt 150 ülőhelyes nézőteret alakítanak ki kiszolgáló blokkokkal.

Címkép: MTI, Varga György

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lenti

beruházás

kézilabda

kézilabda munkacsarnok