Drasztikus változás a boltokban: csak így vásárolhatunk zödséget és gyümölcsöt

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus változás a boltokban: csak így vásárolhatunk zödséget és gyümölcsöt

Megjelent a szakminiszteri rendelet, amely július közepén lép életbe. A rendelet szerint a nem előrecsomagolt gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni, hogy milyen országból származnak - írja az Infostart.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent szakminiszteri rendelet szerint, Július 15-étől a nem előrecsomagolt, úgynevezett lédig gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni a boltokban, hogy milyen országból származnak.

Az új szabályozás az Európai Bizottság 2011-ben kelt rendeletéhez igazodik. Ugyanakkor kiegészül azzal, hogy ha a származási ország Magyarország, akkor ezt egy legalább 3x5 centiméteres magyar zászlóval is jelezni kell majd. Ez alól a termelői piacok kivételt jelentenek, ott nincs szükség külön jelölésre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

zöldség

bolt

vásárlás

szabály