Drasztikus változás a boltokban: csak így vásárolhatunk zödséget és gyümölcsöt

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus változás a boltokban: csak így vásárolhatunk zödséget és gyümölcsöt

Megjelent a szakminiszteri rendelet, amely július közepén lép életbe. A rendelet szerint a nem előrecsomagolt gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni, hogy milyen országból származnak - írja az Infostart.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent szakminiszteri rendelet szerint, Július 15-étől a nem előrecsomagolt, úgynevezett lédig gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni a boltokban, hogy milyen országból származnak.

Az új szabályozás az Európai Bizottság 2011-ben kelt rendeletéhez igazodik. Ugyanakkor kiegészül azzal, hogy ha a származási ország Magyarország, akkor ezt egy legalább 3x5 centiméteres magyar zászlóval is jelezni kell majd. Ez alól a termelői piacok kivételt jelentenek, ott nincs szükség külön jelölésre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

zöldség

bolt

vásárlás

szabály