Így néznek ki most a várólisták Magyarországon: ezekre a műtétekre a legnagyobb a sor

MTI   
  Megosztom
Így néznek ki most a várólisták Magyarországon: ezekre a műtétekre a legnagyobb a sor

A koronavírus-járvány előtt 31 ezer beteg volt várólistán, jelenleg 23 800 beteg várakozik. A legtöbb beteg térd- és csípőízületi, valamint szürkehályogműtétre vár.

Mintegy hatvan százalékkal csökkent a műtétre várók száma 2012 óta, és a várakozási idő is rövidebb lett - közölte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója hétfőn. Kiss Zsolt azt mondta, hogy 2012-ben 70 ezer,

Kiemelte, az ellátórendszer jól vizsgázott a járvány ideje alatt, a sürgős műtéteket elvégezték, a halaszthatóakat későbbre tették. A járványhelyzet elmúltával pedig még mindig kevesebben várakoznak, mint korábban - tette hozzá.

A NEAK honlapján elérhető várólisták célja, hogy a műtéteket mind a betegek, mind a kórházi menedzsment nyomon követhesse.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

egészségügy

várólista

műtét