Ez lehet a járvány egyik hatása: egyre több e-receptet váltunk be

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lehet a járvány egyik hatása: egyre több e-receptet váltunk be

A koronavírus-járvány ideje alatt és azt követően is egyre többen használtak e-receptet és a telemedicinát. Az e-recept gyakorlati alkalmazása ezek alapján hosszú távon is hasznosnak bizonyult - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a koronavírus-járvány idején a ritka betegséggel élők döntő többsége találkozott egyes kezelések, vizsgálatok elmaradásával vagy elhalasztásával az Európai ritka barométer felmérés magyar adatai alapján.

Tíz ritka betegséggel élő ember közül kilenc tapasztalta a betegségével kapcsolatos ellátás megszakadását – derült ki az Európai ritka barométer felmérésből. Az Eurordis összeurópai felmérésben a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (Rirosz) is részt vett, a kutatásba eddig nyolcezerötszáz főt vontak be, de az adatok felmérése tovább zajlik.

A kutatásban résztvevők válaszai alapján leginkább a rehabilitációs kezelések maradtak el. A változásoknak azonban voltak pozitív hatásai is: a vizsgálat rávilágított arra is, hogy egyre többen használtak e-receptet és a telemedicinát. Az e-recept gyakorlati alkalmazása ezek alapján hosszú távon is hasznosnak bizonyult.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

recept

e-recept

egészségügy

gyógyszer