Ez lehet a járvány egyik hatása: egyre több e-receptet váltunk be

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lehet a járvány egyik hatása: egyre több e-receptet váltunk be

A koronavírus-járvány ideje alatt és azt követően is egyre többen használtak e-receptet és a telemedicinát. Az e-recept gyakorlati alkalmazása ezek alapján hosszú távon is hasznosnak bizonyult - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a koronavírus-járvány idején a ritka betegséggel élők döntő többsége találkozott egyes kezelések, vizsgálatok elmaradásával vagy elhalasztásával az Európai ritka barométer felmérés magyar adatai alapján.

Tíz ritka betegséggel élő ember közül kilenc tapasztalta a betegségével kapcsolatos ellátás megszakadását – derült ki az Európai ritka barométer felmérésből. Az Eurordis összeurópai felmérésben a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (Rirosz) is részt vett, a kutatásba eddig nyolcezerötszáz főt vontak be, de az adatok felmérése tovább zajlik.

A kutatásban résztvevők válaszai alapján leginkább a rehabilitációs kezelések maradtak el. A változásoknak azonban voltak pozitív hatásai is: a vizsgálat rávilágított arra is, hogy egyre többen használtak e-receptet és a telemedicinát. Az e-recept gyakorlati alkalmazása ezek alapján hosszú távon is hasznosnak bizonyult.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

recept

e-recept

egészségügy

gyógyszer