Ez lehet a járvány egyik hatása: egyre több e-receptet váltunk be

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lehet a járvány egyik hatása: egyre több e-receptet váltunk be

A koronavírus-járvány ideje alatt és azt követően is egyre többen használtak e-receptet és a telemedicinát. Az e-recept gyakorlati alkalmazása ezek alapján hosszú távon is hasznosnak bizonyult - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a koronavírus-járvány idején a ritka betegséggel élők döntő többsége találkozott egyes kezelések, vizsgálatok elmaradásával vagy elhalasztásával az Európai ritka barométer felmérés magyar adatai alapján.

Tíz ritka betegséggel élő ember közül kilenc tapasztalta a betegségével kapcsolatos ellátás megszakadását – derült ki az Európai ritka barométer felmérésből. Az Eurordis összeurópai felmérésben a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (Rirosz) is részt vett, a kutatásba eddig nyolcezerötszáz főt vontak be, de az adatok felmérése tovább zajlik.

A kutatásban résztvevők válaszai alapján leginkább a rehabilitációs kezelések maradtak el. A változásoknak azonban voltak pozitív hatásai is: a vizsgálat rávilágított arra is, hogy egyre többen használtak e-receptet és a telemedicinát. Az e-recept gyakorlati alkalmazása ezek alapján hosszú távon is hasznosnak bizonyult.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

recept

e-recept

egészségügy

gyógyszer