Újabb gigaberuházás a Balatonnál: luxushotel és rehabilitációs központ épül a faluban

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gigaberuházás a Balatonnál: luxushotel és rehabilitációs központ épül a faluban

A tervek szerint sérülés és műtét utáni rehabilitációra lesz lehetőség, lehet majd golfozni és több sportlehetőség közül választani, de wellness szolgáltatások is elérhetők ugyanott, luxus körülmények között.

Luxushotel és rehabilitációs központ épül a Balatonnál, ahová többek között élsportolókat és magánszemélyeket is várnak - írja a 24.hu. Az ötcsillagos Royal Golf Hotelt 1,7 milliárd forintos állami támogatásból és 1,5 milliárd forint uniós pénzből építik meg.

A lap azt írja, a szállodaépítés miatt a tulajdonos kérésére változtatni kellett a helyi építési szabályokon, miután a hotelt olyan helyre álmodták meg, ami különleges nyersanyaglelőhely, rekultiválandó bányaterület építési övezetbe tartozott, és amelyen így épületet nem lehetett létesíteni. Végül az állami főépítész döntése alapján környezeti vizsgálatot nem folytattak le, azzal indokolva, hogy a tervezett módosítás várható hatása nem jelentős. A volt kőbánya területe így településközponti vegyes terület lesz, 70 százalékos beépítettséggel és 12 méteres épületmagassággal. A golfpálya területéből kialakítanak egy magánutat, és egy 3000 négyzetméteres parkoló is tervben van.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rehabilitációs központ

balaton

golfklub

építkezés

hotel

balatonudvari