Újabb gigaberuházás a Balatonnál: luxushotel és rehabilitációs központ épül a faluban

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gigaberuházás a Balatonnál: luxushotel és rehabilitációs központ épül a faluban

A tervek szerint sérülés és műtét utáni rehabilitációra lesz lehetőség, lehet majd golfozni és több sportlehetőség közül választani, de wellness szolgáltatások is elérhetők ugyanott, luxus körülmények között.

Luxushotel és rehabilitációs központ épül a Balatonnál, ahová többek között élsportolókat és magánszemélyeket is várnak - írja a 24.hu. Az ötcsillagos Royal Golf Hotelt 1,7 milliárd forintos állami támogatásból és 1,5 milliárd forint uniós pénzből építik meg.

A lap azt írja, a szállodaépítés miatt a tulajdonos kérésére változtatni kellett a helyi építési szabályokon, miután a hotelt olyan helyre álmodták meg, ami különleges nyersanyaglelőhely, rekultiválandó bányaterület építési övezetbe tartozott, és amelyen így épületet nem lehetett létesíteni. Végül az állami főépítész döntése alapján környezeti vizsgálatot nem folytattak le, azzal indokolva, hogy a tervezett módosítás várható hatása nem jelentős. A volt kőbánya területe így településközponti vegyes terület lesz, 70 százalékos beépítettséggel és 12 méteres épületmagassággal. A golfpálya területéből kialakítanak egy magánutat, és egy 3000 négyzetméteres parkoló is tervben van.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rehabilitációs központ

balaton

golfklub

építkezés

hotel

balatonudvari