Borzalmas állapotok a szaporítótelepen: hűtőládákba zárt kiskutyákat is találtak a rendőrök

MTI   
  Megosztom
Borzalmas állapotok a szaporítótelepen: hűtőládákba zárt kiskutyákat is találtak a rendőrök

Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották, etetésükről és itatásukról nem gondoskodtak, a kölyökkutyák szoptatására vásárolt kecskék legyengültek az éhezéstől. Állatkínzás miatt tartóztathatják le a párt.

Állatkínzás miatt indítványozza a letartóztatását a Nyírbátori Járási Ügyészség annak a férfinak és nőnek, aki nyírbogáti ingatlanján szaporítási céllal több mint ötven kutyát és más állatot tartott mostoha körülmények között. Martossy György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség megbízott vezetője közleményben azt írta: az élettársakként együtt élő gyanúsítottak ellen hasonló okból tavaly márciusban már nyomozás indult, akkor a rendőrség - állatvédő szervezetek közreműködésével - 108 kutyát szállított el az ingatlanukról.

A gyanúsítottak kutyák szaporításával és a kiskutyák értékesítésével foglalkoztak. A folyamatban lévő nyomozás során a rendőrség tudomása jutott, hogy a férfi és a nő egy másik - úgy tudni, nyírbogáti - ingatlanon ismét elkezdte a kutyák szaporítását. A keddi házkutatásnál 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki.

- mondta a megbízott főügyész. Martossy György megjegyezte, mivel a gyanúsítottak a nyomozás alatt ismét elkövették az állatkínzás bűntettét, az ügyészség a bűnismétlés, a nyomozás akadályoztatásának és a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat. A nyomozási bíró pénteken dönt az ügyészség indítványáról.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkínzók

állatkínzás

szaporító

állatvédelem