Brutálisan megnőttek a várólisták a járvány miatt: ennyit kell várni a beavatkozásokra

HelloVidék   
  Megosztom
Brutálisan megnőttek a várólisták a járvány miatt: ennyit kell várni a beavatkozásokra

Egyebek közt hasi sebészeti és pajzsmirigy beavatkozásokra kell várni 60 napnál többet. Ahol ennél nagyobb a várakozási idő, ott kötelező az intézményeknek új várólistát nyitni.

Közel 100 átmeneti várólistát kellett nyitni, mert a járvány alatt sok nem sürgős műtét maradt el (80 százalékukat elhalasztották az egészségbiztosító adatai szerint), és sokan várnak különböző beavatkozásokra. Erről a nemzeti egészségbiztosítási alapkezelő főigazgatója beszélt egy online konferencián, számolt be az RTL Klub híradója. Kiss Zsolt szerint

Ahol ennél nagyobb a várakozási idő, ott kötelező az intézményeknek új várólistát nyitni, ezeket kapacitáshiányos várólistáknak hívják, és ideiglenesek. Eddig 98 ilyet nyitottak. Az ellátást az is nehezíti, hogy a 65 év feletti orvosok közül többen nem tért még vissza a munkához.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészségügy

várólista

műtét

beavatkozás

koronavírus

koronavírus-járvány