Brutális kosz a szabolcsi élelmiszer-vállalkozásnál: több mint 230 tonna terméket vontak ki a forgalomból

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális kosz a szabolcsi élelmiszer-vállalkozásnál: több mint 230 tonna terméket vontak ki a forgalomból

Közel 236 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból egy szabolcsi élelmiszer-vállalkozásnál, mivel többek között egérürülékkel szennyezett, sérült csomagolású, penészes és lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű élelmiszereket találtak a szakemberek. A felelős milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Mintegy 236 tonna, élelmiszerbiztonsági szempontból problémás terméket és élő rágcsálókat is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszer-vállalkozás fagyasztó tárolóiban.

A Nébih szakemberei 2020. május végén tartottak élelmiszer-higiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bértárolást végző vállalkozásnál. A létesítményben tárolt fagyasztott élelmiszerek több napon át tartó, tételes átvizsgálása során mintegy 236 tonna esetében állapították meg az ellenőrök, hogy azok nem felelnek meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A vizsgálat során többek között egérürülékkel szennyezett, sérült csomagolású, penészes és lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket találtak a szakemberek. Emellett nyomonkövetési szempontból nem megfelelő (jelöletlen, tétel azonosítására szolgáló adatot nem tartalmazó, továbbá hiányos dokumentációjú) élelmiszereket is „rejtett” a raktár.

A hatóság a kifogásolt termékeket kivonta a forgalomból, azok ismételt forgalomba hozatalát megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket. A megsemmisítésre történő elszállítás a hatóság folyamatos jelenléte és felügyelete mellett történt. A jogsértésekkel kapcsolatos eljárás folyamatban van, a felelős milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

nébih

ellenőrzés

élelmiszer

higiénia