Kész, vége! Betilthatják az alkoholfogyasztást a Balaton parti nagyvárosban

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége! Betilthatják az alkoholfogyasztást a Balaton parti nagyvárosban

Betiltanák Siófokon az utcai alkoholfogyasztást: a balatoni város egész területén elrendelnék a közterületi alkoholfogyasztási tilalmat és az árusítást is szabályoznák.

A népszerű balatoni város polgármestere egy hosszabb bejegyzésben közölte, hogy betiltaná az alkoholfogyasztást az utcákon, hogy minél kevesebb részeg szabaduljon rá a buliközpontra.

Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból "kiszabaduló" ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken

– foglalta össze Lengyel Róbert az egyik javaslatot.

Korlátoznák az alkoholárusítást is, hogy ne lehessen bármikor, korlátlanul felszerelkezni az italokkal.

Korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva

- fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

siófok

balaton

alkohol

szabály