Fertőző az ivóvíz a balatoni városban? Ezt tapasztalták az ott lakók

HelloVidék   
  Megosztom
Fertőző az ivóvíz a balatoni városban? Ezt tapasztalták az ott lakók

A vízmű közleményében arra kérték az embereket, ne igyák a csapvizet, csak abban az esetben, ha előzőleg felforralták. A helyiek közül korábban többen már jelezték, hogy csökkent a víznyomás az utóbbi napokban.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. közleményt tett közzé Facebook-oldalán, emellett figyelmeztető szórólapok landoltak a postaládákban is. Ebben arra kéri az érintetteket (akik Siófok Kiliti városrészben laknak), ne igyák a csapvizet, csak abban az esetben, ha előzőleg felforralták, írja a Népszava. A lap szerint ebből arra lehet következtetni, hogy valami szennyeződés, fertőzés történhetett.

A helyiek közül korábban többen már jelezték, hogy csökkent a víznyomás az utóbbi napokban, illetve a tűzcsapokon engedték ki vizet (amit rendszertisztítás esetén szoktak tenni). A települési pletyka szerint többeknek hasmenése van, de hogy ennek van-e köze a vízhez, azt nem tudni.

Itt olvasható a Facebookra feltöltött közlemény:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

siófok

ivóvíz

vízminőség