Koronavírus: fertőzött munkást találtak Ravazd közelében

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: fertőzött munkást találtak Ravazd közelében

Egy ukrán nő koronavírus tesztje pozitív lett, miután munka közben a a ravazd-likipusztai gyümölcsösben rosszul lett. Társait karanténba helyezték és naponta ellenőrzik őket. - írja a Kisalföld.

A portál információi szerint egy ukrán nő koronavírus-gyors­tesztje pozitív lett, ezért a fertőzöttet a győri kórházba szállították, azóta is ott kezelik. A vele egy faházban lakó tizenkét társát két hétre még aznap karanténba helyezték munkaadójuk bakonypéterdi házában.

A munkások a ravazd-likipusztai gyümölcsösben szedtek meggyet, amikor társuk rosszul érezte magát. Kezdetben napszúrásra gyanakodtak. A likipusztai faházban elszállásolt brigád többi tagját naponta többször ellenőrzi a rendőrség.

Bertalanné Józsa Judit, az écsi közös önkormányzati hivatal jegyzője a környező települések vezetőinek küldött körlevelében hangsúlyozta, hogy a ravazdi Likipusztán elszállásolt vendégmunkások nem fertőzöttek, a rendőrség napszaktól függetlenül sűrűn ellenőrzi a szabályok betartását. A gyümölcsösben dolgozók kizárólag az alvó- és munkahelyük között mozoghatnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus