Bejelentették: szigorítják a határátkelést a vírus miatt

Pénzcentrum   
  Megosztom
Bejelentették: szigorítják a határátkelést a vírus miatt

Itt az ideje, hogy megakadályozzuk a vírus külföldről való behozását, ezért korlátozni fogják a határátkelést - mondta Gulyás Gergely a mai napon tartott Kormányinfón.

Mint azt Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: aggasztó jeleket látnak a környező országokban a fertőzöttek számának tekintetében. Magyarországon viszont továbbra is csökken az aktív megbetegedések száma, kevesebb a fertőzött, mint bármikor korábban, ezt a tendenciát szeretnék garantálni - írja a Pénzcentrum.

A kormány úgy látja, az első csatát már megnyertük, az életet újraindítottuk május óta - fogalmazott a miniszter. Hozzátette: a világon viszont nem mindenhol ilyen sikeres a védekezés, ezért itt az ideje, hogy megakadályozzuk a vírus külföldről való behozását, mert meglátásuk szerint csak ebben az esetben lehet elkerülni az újabb országon belüli korlátozások bevezetését.

Mindezt figyelembe véve, az operatív törzs javaslatára, így új kormányrendeletet fogadott el a kormány. Eszerint szigorítják a határellenőrzést; fertőzöttségi szint alapján 3 kategóriába sorolják az államokat (vörös, sárga, zöld). A listát az országos tisztifőorvos folyamatosan frissíteni fogja. Különbség lesz magyar állampolgárok és nem magyar állampolgárok közt is.

Karanténba kell vonulni akkor is, ha nem tud produkálni legalább 2 negatív Covid-tesztet 5 napon belül. A karantén 14 nap. Sárga országoknál egy, vörös országoknál két negatív Covid-teszt kell a karanténból való szabaduláshoz. Sárga esetén nincs különbség külföldiek és magyarok közt, vörös esetén viszont nem léphetnek be külföldiek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

kormányinfó

gulyás

koronavírus