Robban a cukiság bomba: fotókon a tündéri debreceni törpemalacok

HelloVidék   
  Megosztom
Robban a cukiság bomba: fotókon a tündéri debreceni törpemalacok

A nyár közepéhez érve sem állt meg az élet a Debreceni Állatkertben, ahol ezúttal most a minnesotai törpemalacok családjába érkeztek kis jövevények. A négy apróság szépen fejlődik, hamarosan elérik az egy kilogrammos súlyt.

A bébibumm nyár közepén sem szünetel a debreceni intézményben: legutóbb a minnesotai törpemalacok családjában történt gyermekáldás június 17-én. A négy életerős apróság születésétől kezdve anyjuk gondoskodását élvezi, idejüket pedig jókedvűen töltik kifutójukban, ahol a látogatók arcára is mosolyt csalnak miniatűr termetükkel, de annál nagyobb játékosságukkal. Szépen gyarapodnak, és hamarosan elérik az egy kilogrammos súlyt.

A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is – köztük az egyik legismertebbet és legelterjedtebbet, a házi sertést –, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak.

A minnesotai törpemalac a házisertés viszonylag későn, a XX. század második felében kitenyésztett változata. Nevéhez hűen kifejlett korára is viszonylag kistermetű marad: míg számos sertésfajta a 200 kg-ot is elérheti, a törpemalac végleges tömege átlagosan 50 kg. Ebből adódóan elsősorban hobbiállatként tartják, és ma az Egyesült Államok mellett Európában is igen nagy népszerűségnek. A többi sertésfajtához hasonlóan igen értelmes, megfelelő környezetben nevelkedve pedig barátságos, engedelmes és gazdájához ragaszkodó állat.

Fotó: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

állatkert

állat

debreceni állatkert