Utazó doktorok gyógyítanak a Balatonnál: így működik a nyári ügyelet

HelloVidék   
  Megosztom
Utazó doktorok gyógyítanak a Balatonnál: így működik a nyári ügyelet

Hosszú évek óta nehéz kihívás a nyári ügyelet megszervezése a Balatonnál, mert kevés az orvos, sok köztük a nyugdíjas, és közben óriási a vendégforgalom. Idén később indult el a nyári rendszer, de mostanra ügyelnek az orvosok a magyar tengernél - írja a Sonline.

Már ügyelnek az orvosok a Balatonnál, de a nyári rendszer idén később indult el. A portál a témában készített körképe szerint vegyes most a helyzet: Balatonbogláron, ahol a környéken 12 orvos dolgozik év közben, még a normál orvosi ügyeletre sincs elég ember, de plusz emberre nincs pénz, ezért nincs külön nyári ügyelet sem. Balatonföldváron sem lesz több orvos, a vírus annyi pénzt vett el a várostól, hogy nincs pénz erre, de kevesebb az ügyeletet felkereső beteg is, így a több orvos is felesleges lenne.

Alapvetően hosszú évek óta nehéz kihívás a nyári ügyelet megszervezése a Balatonnál, mert kevés az orvos, sok köztük a nyugdíjas, és közben óriási a vendégforgalom. Nyári ügyeletben sokszor olyan doktorok vesznek részt, akiket a helyi gyógyítók sosem láttak. Forgórendszerben ügyelnek: ők az úgynevezett utazó orvosok.

Zamárdinak például szerződése van mentőorvosokkal, valamint Debrecenből is érkeznek doktorok. Cserébe az önkormányzat szállást biztosít nekik, így a szezonban öt orvossal többen dolgoznak a településen.

A Gyermekmentő Alapítvány tizenharmadik szezonját kezdte meg júniusban a Balatonnál: egy rohamkocsi augusztus végéig Balatonlellén és 60 kilométeres körzetében látja el az arra rászorulókat. Az orvosok, mentősök és ápolók az önkormányzat által biztosított szállásokon laknak a nyári időszakban.

A legtöbbször közúti balesetekhez, allergiás megbetegedés miatt riasztották őket tavaly, de több sikeres újraélesztést is végrehajtottak már.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

orvos

utazók

egészségügy

ügyelet