Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték: a zenés rendezvényekről később döntenek

HelloVidék   
  Megosztom
Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték: a zenés rendezvényekről később döntenek

Elmaradnak a Szent István napi állami ünnepségek, így a budapesti tűzijáték és légiparádé is. Az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények augusztus 15-ig biztosan nem tarthatók meg, július végén születhet döntés a továbbiakról - írja a Pénzcentrum.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, elmaradnak a Szent István napi ünnepségek, vagyis a tűzijáték és a légiparádé is - írja a portál.

A tisztifőorvos és az operatív törzs úgy látják, hogy a jelenlegi intézkedések beváltak, így nem érdemes kockáztatni, a legnagyobb biztonságra kell törekedni

- fűzte hozzá az ünnepi programok lefújásával kapcsolatban Gulyás.

Gulyás Gergely szerint ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket, de egyelőre nem végleges a döntés. Elmondta, hogy a zeneipar segítéséről a kormány szeretne gondoskodni nemzetközi példák alapján.

Arra vonatkozóan, hogy futballmeccseket miért lehet nézők előtt megrendezni, Gulyás elmondta: "Van egy nagy különbség a futballmeccsek és a koncertek között, ez pedig az alkoholfogyasztás." Szerinte a koncerteken még kevésbé tartható a távolságtartás.

A miniszter tájékoztatása szerint egyelőre nem változnak a beutazási korlátozások, az egyes országok besorolásán nem változtatott a kormány. Változás azonban, hogy regionális szabályok léphetnek hamarosan érvénybe.

A kormány tegnapi ülésén áttekintette a beutazási korlátozások szintjeit az egyes országok esetében, arról született döntés, hogy a nagy államok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani

- fogalmazott Gulyás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

augusztus 20

rendezvény

zene

koronavírus

kormányinfó

járvány