Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték: a zenés rendezvényekről később döntenek

HelloVidék   
  Megosztom
Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték: a zenés rendezvényekről később döntenek

Elmaradnak a Szent István napi állami ünnepségek, így a budapesti tűzijáték és légiparádé is. Az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények augusztus 15-ig biztosan nem tarthatók meg, július végén születhet döntés a továbbiakról - írja a Pénzcentrum.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, elmaradnak a Szent István napi ünnepségek, vagyis a tűzijáték és a légiparádé is - írja a portál.

A tisztifőorvos és az operatív törzs úgy látják, hogy a jelenlegi intézkedések beváltak, így nem érdemes kockáztatni, a legnagyobb biztonságra kell törekedni

- fűzte hozzá az ünnepi programok lefújásával kapcsolatban Gulyás.

Gulyás Gergely szerint ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket, de egyelőre nem végleges a döntés. Elmondta, hogy a zeneipar segítéséről a kormány szeretne gondoskodni nemzetközi példák alapján.

Arra vonatkozóan, hogy futballmeccseket miért lehet nézők előtt megrendezni, Gulyás elmondta: "Van egy nagy különbség a futballmeccsek és a koncertek között, ez pedig az alkoholfogyasztás." Szerinte a koncerteken még kevésbé tartható a távolságtartás.

A miniszter tájékoztatása szerint egyelőre nem változnak a beutazási korlátozások, az egyes országok besorolásán nem változtatott a kormány. Változás azonban, hogy regionális szabályok léphetnek hamarosan érvénybe.

A kormány tegnapi ülésén áttekintette a beutazási korlátozások szintjeit az egyes országok esetében, arról született döntés, hogy a nagy államok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani

- fogalmazott Gulyás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

augusztus 20

rendezvény

zene

koronavírus

kormányinfó

járvány