Megváltoztak a tervek: ilyen lesz a vidéki város tópartján épülő luxushotel

HelloVidék   
  Megosztom
Megváltoztak a tervek: ilyen lesz a vidéki város tópartján épülő luxushotel

Az ígéret szerint nem lesz felesleges fakivágás, és körbejárható marad a tó. Egy új koncepció alapján akár nagyságrendekkel is kisebb lehet a szálloda a korábbi tervekhez képest.

Korábban mi is megírtuk, hogy ötcsillagos luxushotelt terveznek építeni a tatai Öreg-tó partjára. A koncepció azonban változik a korábban bemutatott tervekhez képest, írja az Index. Tóth Róbert, a beruházó Avalon Center Kft. ügyvezetője azt mondta: úgy akarnak építkezni, hogy egyezségre jussanak a szakmai és a civil szervezetekkel. A különböző műemlékvédelmi és természetvédelmi szervezetek aggodalmaira és kritikáira reagálva most kidolgoznak egy olyan koncepciót is, ami nagyságrendekkel - Tóth Róbert szerint durván 5 ezer négyzetméterrel - kisebb lesz azokhoz a tervekhez képest, amiket májusban bemutattak. Ígéretük szerint nem lesz felesleges fakivágás, és körbejárható marad a tó.

A következő hetekben minden tatai lakossal konzultálnak azért, hogy közvetlen kapcsolatot építhessenek ki velük, illetve a lakossági fórumokon első kézből értesülhessenek a beruházás részleteiről és aktuális állapotáról. Az ügyvezető szerint az Avalonnak a zöld és környezettudatos szemlélet alapvető missziója, ebben a fejlesztésben különösen.

Ez nemcsak egy szállodafejlesztés, hanem egy komplex fejlesztés, ami számos kapcsolódó városfejlesztéssel is jár majd

- nyilatkozta Tóth Róbert.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

szálloda

luxusszálloda

hotel

beruházás

öreg-tó