Megváltoztak a tervek: ilyen lesz a vidéki város tópartján épülő luxushotel

HelloVidék   
  Megosztom
Megváltoztak a tervek: ilyen lesz a vidéki város tópartján épülő luxushotel

Az ígéret szerint nem lesz felesleges fakivágás, és körbejárható marad a tó. Egy új koncepció alapján akár nagyságrendekkel is kisebb lehet a szálloda a korábbi tervekhez képest.

Korábban mi is megírtuk, hogy ötcsillagos luxushotelt terveznek építeni a tatai Öreg-tó partjára. A koncepció azonban változik a korábban bemutatott tervekhez képest, írja az Index. Tóth Róbert, a beruházó Avalon Center Kft. ügyvezetője azt mondta: úgy akarnak építkezni, hogy egyezségre jussanak a szakmai és a civil szervezetekkel. A különböző műemlékvédelmi és természetvédelmi szervezetek aggodalmaira és kritikáira reagálva most kidolgoznak egy olyan koncepciót is, ami nagyságrendekkel - Tóth Róbert szerint durván 5 ezer négyzetméterrel - kisebb lesz azokhoz a tervekhez képest, amiket májusban bemutattak. Ígéretük szerint nem lesz felesleges fakivágás, és körbejárható marad a tó.

A következő hetekben minden tatai lakossal konzultálnak azért, hogy közvetlen kapcsolatot építhessenek ki velük, illetve a lakossági fórumokon első kézből értesülhessenek a beruházás részleteiről és aktuális állapotáról. Az ügyvezető szerint az Avalonnak a zöld és környezettudatos szemlélet alapvető missziója, ebben a fejlesztésben különösen.

Ez nemcsak egy szállodafejlesztés, hanem egy komplex fejlesztés, ami számos kapcsolódó városfejlesztéssel is jár majd

- nyilatkozta Tóth Róbert.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

szálloda

luxusszálloda

hotel

beruházás

öreg-tó