Brutális zivatarlánc alakult ki az országban: ezekben a megyékben drasztikus lehet a helyzet

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Brutális zivatarlánc alakult ki az országban: ezekben a megyékben drasztikus lehet a helyzet

Egy hullámzó front mentén a Duna vonalát átlépő zivatarok mostanra egy lánccá alakultak, amit jég, felhőszakadás, valamint villámárvíz kísér. Több megyében másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat.

A portál szerint egy hullámzó front mentén a Duna vonalát átlépő zivatarok mostanra egy lánccá alakultak, amit jég, felhőszakadás, valamint villámárvíz kísér. Már a reggeli órákban alakultak ki zivatarok a Dunántúlon és a Duna középső szakaszát átlépve pedig egyre nagyobb kiterjedésben intenzív villámlással, jéggel, kiadós felhőszakadással haladnak tovább.

Több megyében másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat.

Azt írták: labilis légtömeg van az ország felett. Jellemzően a déli, délnyugati megyékben és a középső országrészben lehetnek elszórtan zivatarok, de kevesebb helyen más országrészekben (északnyugat, északkelet) is várható zivatar. A nyugatról kelet felé áthelyeződő csapadékgócokból helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméternyi csapadék hullhat. A délutáni, esti órákban az ország déli felében egy-egy intenzív zivatar is valószínű, azokhoz lokálisan 40-50 milliméternyi csapadék, óránkénti 70-85 kilométeres szélroham és jégeső is társulhat.

A zivatarok látványos peremfelhőzettel érkeznek, amelyet az Időkép dunaújvárosi kamerája gyönyörűen szemléltet:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

időjárás

országos meteorológiai szolgálat

másodfokú riasztás

zivatar