Brutális zivatarlánc alakult ki az országban: ezekben a megyékben drasztikus lehet a helyzet

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Brutális zivatarlánc alakult ki az országban: ezekben a megyékben drasztikus lehet a helyzet

Egy hullámzó front mentén a Duna vonalát átlépő zivatarok mostanra egy lánccá alakultak, amit jég, felhőszakadás, valamint villámárvíz kísér. Több megyében másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat.

A portál szerint egy hullámzó front mentén a Duna vonalát átlépő zivatarok mostanra egy lánccá alakultak, amit jég, felhőszakadás, valamint villámárvíz kísér. Már a reggeli órákban alakultak ki zivatarok a Dunántúlon és a Duna középső szakaszát átlépve pedig egyre nagyobb kiterjedésben intenzív villámlással, jéggel, kiadós felhőszakadással haladnak tovább.

Több megyében másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat.

Azt írták: labilis légtömeg van az ország felett. Jellemzően a déli, délnyugati megyékben és a középső országrészben lehetnek elszórtan zivatarok, de kevesebb helyen más országrészekben (északnyugat, északkelet) is várható zivatar. A nyugatról kelet felé áthelyeződő csapadékgócokból helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméternyi csapadék hullhat. A délutáni, esti órákban az ország déli felében egy-egy intenzív zivatar is valószínű, azokhoz lokálisan 40-50 milliméternyi csapadék, óránkénti 70-85 kilométeres szélroham és jégeső is társulhat.

A zivatarok látványos peremfelhőzettel érkeznek, amelyet az Időkép dunaújvárosi kamerája gyönyörűen szemléltet:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

időjárás

országos meteorológiai szolgálat

másodfokú riasztás

zivatar