Ezt kár lenne kihagyni: egész éves programot kínálhat a népszerű fesztivál helyszíne

MTI   
  Megosztom
Ezt kár lenne kihagyni: egész éves programot kínálhat a népszerű fesztivál helyszíne

Óriási újdonságként robban be a kapolcsiak életébe a Kuthy-kúria, amely MűvészVölgy Kúria néven új szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel, parkolóval és új főtérrel bővül. A kúria a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira, továbbra is a kulturális és fesztiválturizmus egyik központi helyszíneként funkcionál majd. A megvalósuló fejlesztések négyévszakos programlehetőséget biztosítanak a hazai és a külföldi látogatóközönségnek.

Megújul Kapolcson a Kuthy-kúria, amely MűvészVölgy Kúria néven új szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel, parkolóval és új főtérrel várja ősztől a látogatókat. A kúria a fejlesztést követően, építve a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira, továbbra is a kulturális és fesztiválturizmus egyik központi helyszíneként funkcionál majd.

A tájékoztatás szerint a település központjában elhelyezkedő épület teljesen átalakul, alsó szintjén többfunkciós rendezvénytér és információs iroda fogadja majd a Kapolcsra látogatókat. Az emeleti térben egy állandó ingyenes kiállítás kap helyet, interaktív filmvetítéssel, valamint egy kávézót és egy közösségi irodát is kialakítanak.

A MűvészVölgy Kúria előtt tematikus játszótér, valamint egy kerékpáros pihenő is épül. Az épület mögött korszerű köztérvilágítással ellátott teret alakítanak ki, amely szabadtéri vásárok, koncertek és családi programok szervezésére ad majd lehetőséget. A tér végében pedig új parkolót alakítanak ki.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával összhangban megvalósuló fejlesztések négyévszakos programlehetőséget biztosítanak a hazai és a külföldi látogatóközönségnek, emellett a helyi közösség számára is fontos találkozóhellyé válnak majd. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a GINOP - 7.1.9 - 17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése című felhívás nyomán, mintegy 319,7 millió forint európai uniós támogatással.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kapolcs

fejlesztés