Rengetegen vártak erre: giga építkezés indul a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Rengetegen vártak erre: giga építkezés indul a vidéki városban

Váratlan költségek és az újratervezés után hamarosan megkezdődik Sopronban az Árpád utcai parkolóház építése. A kivitelezőt már megtalálták és a pénz is megvan a beruházás megkezdéséhez - írja a Kisalföld.

A portál információi szerint hamarosan megkezdődik Sopronban az Árpád utcai parkolóház építése. A kivitelezőt már megtalálták és a pénz is megvan a beruházás megkezdéséhez. Mint írják a cikkben, egy július 15-én megjelent kormányhatározatban Sopron önkormányzatának fejlesztése is szerepel. A kormányfő azonnali határidőt jelölt meg többlettámogatásokra, így hamarosan elindulhat az új parkolóház kivitelezése és az Árpád utcai egykori mentőállomás területének rehabilitációja.

A Zöldülő belváros névre hallgató projekt a soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében. A parkolóház megépítésén kívül a gyalogos-, kerékpáros- és közúti felületek is megújulnak, valamint kiépül a csapadékvíz- elvezető rendszer, az épület földszintjén pedig önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek lesznek. A határozatban a korábban megítélt támogatást további 855 millió forint töblettel egészítették ki.

A beruházás Sopron önkormányzata és a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. konzorciumában valósul meg, a parkolóházzal kapcsolatos építtetői feladatokat a holding látja el. A korábban megkötött szerződést azért kell módosítani, mert a tervezői becslés alapján meghatározott keretösszeg nem nyújtott kellő fedezetet a parkolóház megvalósításához. Az Árpád utcai tervezett építkezés helyén a régészeti feltárások lelassították a megvalósítást és az áttervezéssel együtt a beruházás költségeit is megnövelték.

A kivitelezést kötelezően megelőző régészeti feltárások során római falmaradványokat találtak négy méter mélyen a föld alatt. Mivel a maradványokat a hatósági döntés alapján meg kell őrizni, ezért visszatemették az egykori Scarbantia maradványait, a parkolóházat ugyanakkor át kellett terveztetni úgy, hogy az építményt tartó cölöpök ne sértsék az ókori falakat. Ez lelassította és megdrágította a beruházást, csak a régészet százmillió forintba került. Újabb engedélyeztetési eljárást is le kellett folytatni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

parkoló

sopron