Súlyos a helyzet: ezért ugrott meg durván a méz ára

MTI   
  Megosztom
Súlyos a helyzet: ezért ugrott meg durván a méz ára

Az átlag méztermés harmada vagy negyede lett az idei. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szerint az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható, amely az árakban is látszik.

Az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén, az átlag termés harmada vagy negyede lett csak az idei. Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke kiemelte, hogy januárra nem lesz a magyar szabadpiacon eladó méz, és a rossz termés az árakban is látszik:

A méhészek várták a napraforgó virágzását, de az sem volt jó az ágazatnak, "mert nem volt nyár", a napraforgó pedig csak akkor termel nektárt, ha 25 Celsius-fok felett van a hőmérséklet. Hozzátette: a méhek átlagosan 2-3 hétig gyűjtenek nektárt a napraforgóról, idén viszont csak egy hétig tudtak.

Az elnök felhívta a figyelmet, hogy emellett idén is több száz méhész jelezte, hogy a napraforgó kinyílásával jelentős méhpusztulás tapasztalható a méhcsaládjaikban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

méhész

méhészet

méz

termelő