Súlyos a helyzet: ezért ugrott meg durván a méz ára

MTI   
  Megosztom
Súlyos a helyzet: ezért ugrott meg durván a méz ára

Az átlag méztermés harmada vagy negyede lett az idei. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szerint az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható, amely az árakban is látszik.

Az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén, az átlag termés harmada vagy negyede lett csak az idei. Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke kiemelte, hogy januárra nem lesz a magyar szabadpiacon eladó méz, és a rossz termés az árakban is látszik:

A méhészek várták a napraforgó virágzását, de az sem volt jó az ágazatnak, "mert nem volt nyár", a napraforgó pedig csak akkor termel nektárt, ha 25 Celsius-fok felett van a hőmérséklet. Hozzátette: a méhek átlagosan 2-3 hétig gyűjtenek nektárt a napraforgóról, idén viszont csak egy hétig tudtak.

Az elnök felhívta a figyelmet, hogy emellett idén is több száz méhész jelezte, hogy a napraforgó kinyílásával jelentős méhpusztulás tapasztalható a méhcsaládjaikban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

méhész

méhészet

méz

termelő