Ilyen most a vízminőség a népszerű balatoni strandokon: ezt igazolták az új mérések

MTI   
  Megosztom
Ilyen most a vízminőség a népszerű balatoni strandokon: ezt igazolták az új mérések

A Balaton foszforral terheltebbnek számító nyugati medencéjének valamennyi strandján kiváló jelenleg is a vízminőség, mondta el Keszthely és Gyenesdiás polgármestere.

Bár a kutatók jelezték, hogy előfordulhat algásodás a Balatonban, de jelenleg kiváló a víz minősége a nyugat-balatoni strandokon is, ahol a megkezdett kotrási munkák sem zavarják a fürdőzőket - közölte Gál Lajos és Nagy Bálint, Gyenesdiás és Keszthely polgármesterei. Arról számoltak be, hogy

Két hete megjelent a vízfelszínen az egyébként jó vízminőséget jelző zöld alga, de a szeles időjárásnak köszönhetően az is eltűnt. A "kellemetlenebb" kék alga jelenlétét nem tapasztalták. Gál Lajos elmondta, a vízminőséget hetente ellenőrzik, részben az önkormányzat költségére. A legutóbbi, hét elejei eredmények is merősítették, hogy nagyon jó a vízminőség, és eddig egyetlen fürdőző sem panaszkodott semmiféle, kékalga-toxint jelző bőrirritációra allergiás reakcióra.

Csendes Antal, a három keszthelyi önkormányzati strandot üzemeltető társaság ágazatvezetője megerősítette, hogy kifogástalan a Balaton vize a Keszthelyi-medencében. Tapasztalataik szerint az algásodás akkor indulhat be, ha tartósan mozdulatlan a víz. Az elmúlt napok szeles időjárása kedvezett a vízminőségnek, de mint mondta, szélcsendesebb időszakokra is akadt ötletük. Keszthely városi strandján tesztüzemmódba tettek egy vízmozgató gépet, amit a halastavakban használnak algásodás ellen.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

vízminőség

ellenőrzés

algásodás

kékalga