Hatalmas pusztítás Somogy megyében: több településen szünetel a vízellátás

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas pusztítás Somogy megyében: több településen szünetel a vízellátás

Hatalmas pusztítást végzett a hétvégi vihar Somogy megyében. A kialakult villámárvíz elöntötte a nagyatádi vízművet, ezért több Somogy megyei településen szünetel a vízellátás - írja a HVG.

A portál információi szerint több Somogy megyei településen szünetel a vízellátás, a hétvégi villámárvíz miatt, amely elöntötte a nagyatádi vízművet.

Csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap délutántól

– közölte a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a honlapján.

A korlátozás ideje alatt a fogyasztók a településeken járó tartályautókról vehetnek ivóvizet.

A társaság folyamatosan ellenőrzi a vízminőséget és fertőtleníti a vízellátó rendszert, majd a probléma megszűnésekor érteítést ad ki a korlátozás feloldásáról. Folyamatosan együttműküdve az önkormányzatokkal a lakosságot a korlátozásról online felületeiken és szórólapokon is tájékoztatják.

Az Útinform közlése szerint: Somogyban a kétszámjegyű utak egyes szakaszai mellett több alacsonyabb rendű úton is lezárásokra, sebesség- és forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Lezárták Nagyatádon a 681-es főút átkelési szakaszát a Csónakázó-tónál, a Somogyzsitfa és Csákány közötti útszakaszt az 1-es kilométernél. Vízátfolyások miatt szintén zárva van az Ötvöskónyi és Beleg közötti, valamint a Somogysámson és Sávoly közötti út, utóbbinál Hollád vagy Csákány felé lehet kerülni.

A víz elleni védekezés vasárnap is folytatódott a megye déli részén

- írta honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nagyatádon épületeket, közműveket veszélyeztetett a víz, a tűzoltóknak homokzsákokkal kellett védeniük trafóállomásokat, a városi uszodát, egy csárdát és még a tűzoltóság épületét is. Segesden egy megdőlt 25 méteres fa lakóépületet veszélyeztetett, a Marcali és Boronka közötti úton a magas vízállás miatt bajba jutott embert kellett menteni. Böhönyén és Ötvöskónyiban garázsokból, pincékből és alagsori helyiségekből kellett szivattyúzni, volt, ahol két méter magasan állt a víz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

villámárvíz

vihar

víz

somogy megye