Hihetetlen: egyedülálló úszó vasbeton építményt fejlesztettek a vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen: egyedülálló úszó vasbeton építményt fejlesztettek a vidéki városban

Különleges vízfelületen úszó beton építményt fejlesztettek ki Dunaújvárosban. A folyami vizeket hasznosíthathó modul rendszerű alépítmény alkalmas például 1-2 emelet magas könnyűszerkezetes felépítmények megépítésére is.

Folyami vizeken hasznosítható moduláris, strukturálható beton úszómű-rendszert, valamint ehhez illeszkedő felépítmény-rendszert fejlesztett ki Dunaújvárosban az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. alkotta konzorcium. A konzorciumot vezető Amitis Mérnöki Kft. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kutatás-fejlesztési projekthez 899,56 millió forint európai uniós támogatást kaptak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP), a projekt összköltsége mintegy 1,574 milliárd forint volt.

A k+f projekt egyik legfontosabb feladata az úszóművek anyagtechnológiájának, szerkezeti elemeinek, vízépítési és hajózási sajátosságainak kutatása volt. Ezt követte a kifejlesztett rendszerelemek moduláris összekapcsolásának, kikötési módozatainak, és a sorozatgyártás optimális lehetőségeinek megtalálása, valamint az al- és felépítmény prototípusának megtervezése, legyártása és kísérleti tesztje is a projekt részét képezte. A fejlesztés megvalósítási helyszíne Dunaújváros volt, a projekt keretében itt épült ki a gyártáshoz szükséges infrastruktúra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

dunaújváros

folyam