Elképesztő kilátás fogad az új gigakilátón: ide mindenképp érdemes ellátogatni

MTI   
  Megosztom
Elképesztő kilátás fogad az új gigakilátón: ide mindenképp érdemes ellátogatni

22 méter magas kilátó épült Baranya megyében, a Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn, ahol a látogatók a jövőben négy méterrel a fák lombja felett gyönyörködhetnek a lenyűgöző kilátásban.

Átadták a Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn épült kilátót. A Baranya Megyei Önkormányzat 160 millió forintos beruházásának eredményeként megvalósult hétszintes, mintegy 22 méter magas építmény látogatói négy méterrel a fák lombja felett gyönyörködhetnek a kilátásban. Az önkormányzat Őri Lászlót, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökét idézve közölte: a projekt hozzájárulhat ahhoz, hogy új lendületet kapjon a megye idegenforgalmi fejlődése.

A Zengő a 2000-es években a magyarországi légvédelmi rendszer kiépítésének egyik tervezett helyszíne volt, de a leendő katonai lokátor ellen, a bánáti bazsarózsa élőhelyének védelmében tiltakozások kezdődtek a Civilek a Zengőért Mozgalom vezetésével. A radar később a Pécs melletti Tubes-tetőn épült volna meg, ám a civilek ellenállása miatt a helyszíne a tolnai Medina lett.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

zengő

kilátó

kirándulás