Újra fertőző az ivóvíz a balatoni településen: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Újra fertőző az ivóvíz a balatoni településen: mutatjuk a részleteket

Ismét csak forralás után lehet inni a siófoki vezetékes ivóvízből, mivel az ivóvízminőségi vizsgálat újra szennyezettséget mutatott ki a mintában. A szakemberek fertőtlenítik a rendszert és értesítést adnak ki majd a feloldásról - írja a 24.hu.

A portál szerint ismét fertőző a vezetékes ivóvíz, ezért a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. közlése alapján újra csak forralás után fogyasztható Siófok Kiliti városrészében. A vízben ismét baktériumszennyezettséget mutattak ki. A szakemberek fertőtlenítik a vízellátó rendszert, a korlátozás feloldásáról azonnal értesítést adnak majd ki. Legutóbb a hónap elején volt ilyen korlátozás, pseudomonas aeruginosa baktérium miatt.

Mivel a településrészen a legutóbb bekövetkezett ivóvízszennyezés forrását azóta sem sikerült felderíteniük, a probléma megszűnése után is folytatták a szakemberek az illegális rákötések felkutatását. Mintavételeket végeztek és folyamatosan ellenőrizték az ivóvíz aktuális minőségét. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében megkezdték a visszacsapószelepek beépítését a városrész felhasználóinál.

A pseudomonas aeruginosa baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul. Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú embereknél okozhat például hányásos, hasmenéses megbetegedést.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

siófok

ivóvíz