Újra fertőző az ivóvíz a balatoni településen: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Újra fertőző az ivóvíz a balatoni településen: mutatjuk a részleteket

Ismét csak forralás után lehet inni a siófoki vezetékes ivóvízből, mivel az ivóvízminőségi vizsgálat újra szennyezettséget mutatott ki a mintában. A szakemberek fertőtlenítik a rendszert és értesítést adnak ki majd a feloldásról - írja a 24.hu.

A portál szerint ismét fertőző a vezetékes ivóvíz, ezért a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. közlése alapján újra csak forralás után fogyasztható Siófok Kiliti városrészében. A vízben ismét baktériumszennyezettséget mutattak ki. A szakemberek fertőtlenítik a vízellátó rendszert, a korlátozás feloldásáról azonnal értesítést adnak majd ki. Legutóbb a hónap elején volt ilyen korlátozás, pseudomonas aeruginosa baktérium miatt.

Mivel a településrészen a legutóbb bekövetkezett ivóvízszennyezés forrását azóta sem sikerült felderíteniük, a probléma megszűnése után is folytatták a szakemberek az illegális rákötések felkutatását. Mintavételeket végeztek és folyamatosan ellenőrizték az ivóvíz aktuális minőségét. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében megkezdték a visszacsapószelepek beépítését a városrész felhasználóinál.

A pseudomonas aeruginosa baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul. Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú embereknél okozhat például hányásos, hasmenéses megbetegedést.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

siófok

ivóvíz