Újra fertőző az ivóvíz a balatoni településen: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Újra fertőző az ivóvíz a balatoni településen: mutatjuk a részleteket

Ismét csak forralás után lehet inni a siófoki vezetékes ivóvízből, mivel az ivóvízminőségi vizsgálat újra szennyezettséget mutatott ki a mintában. A szakemberek fertőtlenítik a rendszert és értesítést adnak ki majd a feloldásról - írja a 24.hu.

A portál szerint ismét fertőző a vezetékes ivóvíz, ezért a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. közlése alapján újra csak forralás után fogyasztható Siófok Kiliti városrészében. A vízben ismét baktériumszennyezettséget mutattak ki. A szakemberek fertőtlenítik a vízellátó rendszert, a korlátozás feloldásáról azonnal értesítést adnak majd ki. Legutóbb a hónap elején volt ilyen korlátozás, pseudomonas aeruginosa baktérium miatt.

Mivel a településrészen a legutóbb bekövetkezett ivóvízszennyezés forrását azóta sem sikerült felderíteniük, a probléma megszűnése után is folytatták a szakemberek az illegális rákötések felkutatását. Mintavételeket végeztek és folyamatosan ellenőrizték az ivóvíz aktuális minőségét. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében megkezdték a visszacsapószelepek beépítését a városrész felhasználóinál.

A pseudomonas aeruginosa baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul. Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú embereknél okozhat például hányásos, hasmenéses megbetegedést.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

siófok

ivóvíz