Rengeteg magyar családnak nincs pénze az iskolakezdésre: most több ezer gyereknek segíthetünk így

MTI   
  Megosztom
Rengeteg magyar családnak nincs pénze az iskolakezdésre: most több ezer gyereknek segíthetünk így

A Csodatáska nevű akcióban az ország 85 pontján gyűjtik az iskolaszereket, amiket később eljuttatnak rászoruló családoknak, illetve pénzadománnyal is segíteni lehet az iskolakezdést.

Országos iskolatáska- és tanszergyűjtésbe kezdett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy alapítvánnyal. Győri-Dani Lajos, a szervezet ügyvezető alelnöke elmondta,

Ugyanakkor pénzadománnyal is segíteni lehet az iskolakezdést; a felajánlásokat az adomanyozz.hu-n keresztül lehet eljuttatni. A pénzadományokat a szeretetszolgálat iskolaszerek vásárlására fordítja majd. Elhangzott az is, hogy 7000-8000 gyermeknek szeretnének segíteni szeptemberig.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyűjtés

iskola

iskolakezdés

tanszer

iskolatáska