Aggasztó hírek érkeztek: borzasztóan fognak szenvedni idén az allergiások

MTI   
  Megosztom
Aggasztó hírek érkeztek: borzasztóan fognak szenvedni idén az allergiások

A pollenek továbbviszik a rájuk tapadó darabos szennyeződéseket, így a légszennyezésben is komoly szerepet játszanak. Sokaknál a következő időszakban a pollenek mellett a rovarcsípések és a napfény is kiválthat allergiát.

Idén nyáron várhatóan nagyon magas lesz a parlagfű pollenkoncentrációja - mondta a Magyar Allergia Szövetség elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. Nékám Kristóf megjegyezte:

A pollenre ragadó irritáló anyagok sokkal rosszabb hatással lehetnek az emberre, mint maga a pollen - fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy sokaknál a következő időszakban a pollenek mellett a rovarcsípések és a napfény is kiválthat allergiát. A jelentkező bőrirritációs tünetek nagyon hasonlóak, de súlyosságukban nagyon eltérőek lehetnek - mondta az allergológus.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

parlagfű

pollen

allergiaszezon

allergia

légszennyezés