Egyre több a vaddisznó a Balatonnál: elképesztő videón az utcákon randalírozó állatok

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több a vaddisznó a Balatonnál: elképesztő videón az utcákon randalírozó állatok

Újra elszaporodtak a vaddisznók a Balatonnál, így egyre több településen okoznak visszatérő problémát. Van, ahol naponta jelentik vaddisznók észlelését. Az állatok csapatosan mászkáltak a kertekben és az utcákon -írja az Infostart.

Több Balaton parti településen jelentenek visszatérő problémát a vaddisznók: Balatonszepezden is. A portál információi szerint naponta többször jelentik vaddisznók észlelését a településen. A napokban készült egy videó is, amelyen látható, hogy a kertekben és az utcán mászkál több állat.

Sári Ferenc erdész Facebook-posztban hívja fel a helyiek figyelmét a legfontosabb teendőkre:

  • a 112-es központi ügyeletet,
  • a Tapolca székhelyű a Csobánc Földtulajdonosi Vadásztársaságot,
  • vagy a vadászati hatóságot érdemes keresni.

Mint írja, a vadásztársaság jogosult rendőrségi támogatás mellett lőfegyverrel vagy befogással aktívan részt venni a belterületi vadveszély elhárításában, és a külterületi vadlétszám gyérítésében is csak ők járhatnak el.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vaddisznó

balaton