Egyre több a vaddisznó a Balatonnál: elképesztő videón az utcákon randalírozó állatok

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több a vaddisznó a Balatonnál: elképesztő videón az utcákon randalírozó állatok

Újra elszaporodtak a vaddisznók a Balatonnál, így egyre több településen okoznak visszatérő problémát. Van, ahol naponta jelentik vaddisznók észlelését. Az állatok csapatosan mászkáltak a kertekben és az utcákon -írja az Infostart.

Több Balaton parti településen jelentenek visszatérő problémát a vaddisznók: Balatonszepezden is. A portál információi szerint naponta többször jelentik vaddisznók észlelését a településen. A napokban készült egy videó is, amelyen látható, hogy a kertekben és az utcán mászkál több állat.

Sári Ferenc erdész Facebook-posztban hívja fel a helyiek figyelmét a legfontosabb teendőkre:

  • a 112-es központi ügyeletet,
  • a Tapolca székhelyű a Csobánc Földtulajdonosi Vadásztársaságot,
  • vagy a vadászati hatóságot érdemes keresni.

Mint írja, a vadásztársaság jogosult rendőrségi támogatás mellett lőfegyverrel vagy befogással aktívan részt venni a belterületi vadveszély elhárításában, és a külterületi vadlétszám gyérítésében is csak ők járhatnak el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vaddisznó

balaton