Egyre durvább a helyzet: kiadták a narancs riasztást, kő kövön nem marad ezekben a megyékben

MTI   
  Megosztom
Egyre durvább a helyzet: kiadták a narancs riasztást, kő kövön nem marad ezekben a megyékben

Ismét nagy mennyiségű csapadék várható: több hullámban zivatarok, heves zivatarok alakulnak ki, nagyobb területen felhőszakadás is várható.

Délnyugaton már több járásra kiadta a másodfokú, narancs riasztást zivatar- és felhőszakadás veszélye miatt kedden kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében. A többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés.

Ugyanakkor - mint írták - kedden a délkeleti országrészben a napi középhőmérséklet még meghaladhatja a 25 fokot. Emiatt Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon lehetnek intenzív zivatarok. Heves zivatarok leginkább egy széles délnyugat-északkeleti sávban fordulhatnak elő, 90 kilométer/órát meghaladó (néhol akár 100 kilométer/óra körüli) széllökések, nagyobb szemű jég és felhőszakadás (általában 30-50 milliméter, helyenként akár 60 milliméternél is több eső eshet rövid idő alatt) kíséretében. Az éjszaka során is folytatódnak a zivatarok, szerda hajnalban északkeleten intenzívebb zivatarok is előfordulhatnak.
Szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós eső lesz a jellemző. Helyenként akár 80-100 milliméter csapadék is összegyűlhet 24 óra alatt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

riasztás

narancs riasztás

zivatar

felhőszakadás

veszélyjelzés