Ez brutális lesz: nem elég a borzalmas hőség, jégeső és felhőszakadás mossa el ezeket a megyéket

MTI   
  Megosztom
Ez brutális lesz: nem elég a borzalmas hőség, jégeső és felhőszakadás mossa el ezeket a megyéket

Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Zivatarok és 90 kilométeresnél is erősebb széllökések, nagyobb szemű jég és felhőszakadás, ráadásul hőség várható az ország különböző részeiben.

Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésükben azt írták: kedden délután zivatarokra kell számítani (a legkisebb eséllyel a Tiszántúlon). Ekkor

Gócokban 30-50 milliméternyi, néhol esetleg ennél is több eső hullhat. Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, míg a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A hőség miatt Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 21 Celsius-fok között valószínű. Napközben 22-34 fokig melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz hűvösebb.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

figyelmeztetés

zivatar

hőség

széllökés

jégeső