Kész, vége: még évekig drágán vehetjük a gyümölcsöt, esély sincs az árcsökkenésre

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége: még évekig drágán vehetjük a gyümölcsöt, esély sincs az árcsökkenésre

Az olcsó, friss gyümölcsök korszakának leáldozott Európában a szakértők szerint. Azt mondják, a klímaváltozás miatt évekig drágák maradhatnak ezek a termékek.

A magyarok fele kevesebb gyümölcsöt vásárol, mióta egekbe szökött az ára, hangzott el az RTL Klub híradójában. Idén a dinnyeszezon sem kíméli a pénztárcákat, a legtöbb fajtáért 20%-kal többet kérnek, mint egy éve. A legolcsóbban eddig 149 forintért adták kilóját egy nagy áruházlánc hétvégi akciójában, máshol 249-et kértek érte. A terméktanács szerint átlagosan 20 százalékkal drágább, mint egy éve.

Szerintük a klímaváltozás miatt évekig drága maradhat a gyümölcs Európában. Az áremelkedéseket emellett a növekvő költségekkel és az uniós támogatások csökkenésével magyarázzák.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyümölcs

árak

piac

időjárás

termés

terméscsökkenés

drágulás