Koronavírus: elkapta a fertőzést, pozitív lett egy óvodai dolgozó tesztje a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: elkapta a fertőzést, pozitív lett egy óvodai dolgozó tesztje a vidéki városban

Közvetlen családtagjai közül további két személy szintén pozitív lett. Az óvodát szerda reggeltől bezárták, alapos fertőtlenítés után fogadhat újra kisgyermekeket.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy egy pápai idősotthon dolgozója pozitív koronavírus-tesztet produkált. Mint kiderült, előbb a férjét tesztelték koronavírusra, ami pozitív lett. A kontaktok tesztelésekor ellenőrizték a feleségét is, akinek szintén pozitív lett a mintája.

Dr. Áldozó Tamás polgármester kedden rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amin beszámolt a legújabb fejleményekről, írja az InfoPápa. A városvezető elmondta, a járvány első hullámában összesen mindössze 4 pozitív esetről volt információjuk a városban, ezzel szemben ez a szám most már 9. A Teveli úti idősotthon dolgozójának három közvetlen munkatársának negatív lett a tesztje, a további dolgozók és a lakók mintáinak kiértékelése még folyamatban vannak. A hétfőn bejelentett, szintén igazoltan fertőzött pápai személy két közvetlen családtagjának mintája pozitív lett, az ő környezetükben folyamatban van a kontaktkutatás.

Az ellenőrzésre küldött minták elemzésének is van már eredménye:

A polgármester utasította a Városi Óvodák vezetőjét, hogy az Erzsébetvárosi óvodát szerda reggeltől zárja be, és erről az érintett családok kiértesítését azonnal kezdje meg. Az óvoda alapos fertőtlenítés után fogadhat újra kisgyermekeket.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pápa

koronavírus

koronavírus-járvány

fertőzés

óvoda