Nyaralás után derült ki: ötfős család fertőződött meg koronavírussal ebben a megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Nyaralás után derült ki: ötfős család fertőződött meg koronavírussal ebben a megyében

Már a nyaralás előtt is hordozhatta a vírust a család legidősebb tagja. Nála jelentkeztek elsőként a fertőzés tünetei, őt azóta kórházba kellett vinni.

Egy ötfős család fertőződött meg koronavírussal a Baranya megyei Mecseknádasdon, számolt be az Atv.hu. Információjuk szerint Horvátországban nyaraltak, de nem ott fertőződtek meg,

Nála jelentkeztek elsőként a fertőzés tünetei. A család többi tagjánál is pozitív lett a teszt, de ők tünetmentesek, így házi karanténban vannak.

A polgármester, Kraszné Auth Szilvia azonnali járványügyi intézkedéseket vezetett be a faluban, ennek megfelelően az augusztus 20-i búcsú is elmarad. Az első megbetegedést követően

„A lakosság figyelmét felhívtuk, hogy a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban maradéktalanul tartsák be a járványügyi előírásokat, másfél méteres távolságtartást, maszkhasználatot, illetve sűrű fertőtlenítést", nyilatkozta.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

fertőzés

mecseknádasd

koronavírus-teszt

horvátország