Ismét veszélyes lehet a levegőminőség: ezeken a településeken nagy a baj

MTI   
  Megosztom
Ismét veszélyes lehet a levegőminőség: ezeken a településeken nagy a baj

Továbbra is több településen magas a levegő ózontartalma, közel húsz helyen "kifogásolt" a levegőminőség. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján hétfőn tette közzé a térképet az érintett településekről.

Továbbra is több településen magas a levegő ózontartalma, 18 helyen "kifogásolt" a levegőminőség. A

Legutóbb pénteken hívta fel a figyelmet a tisztifőorvosi Facebook-oldal a többfelé magas ózonkoncentrációra. Akkor azt írták: a déli, kora délutáni órákban a koncentráció jellemzően magas, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak. Ezért az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken ebben a napszakban intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

levegő

levegőminőség

ózon

veszély