Ilyen még nem volt: szúnyoglárvairtó tablettát osztanak ingyen ebben a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt: szúnyoglárvairtó tablettát osztanak ingyen ebben a városban

Nyugat-Európa számos országában már évtizedek óta a védekezés szerves része a kerti vizek kezelése. Ott régóta bevett szokás az, hogy a helyhatóság irtószerrel segíti a lakosságot.

Az országban elsőként a debreceni önkormányzat minden helyi lakosnak ingyen ad lárvairtószert, hogy ennek alkalmazásával tartósan csökkenteni lehessen a lakókörnyezetükben kifejlődő szúnyogok számát. Az új módszer elterjedése sokat segíthetne a szúnyogok elleni védekezésben, hiszen a tabletták alkalmazásával mindenki meg tudja gátolni, hogy a saját környezetében lévő vízgyűjtőkben kifejlődhessenek ezek a rovarok.

A szúnyogirtásban akkor lehet a legjobb eredményt elérni, ha a szakcégek által végzett irtást kiegészítve a közvetlen lakókörnyezetünkben is megszüntetjük, illetve kezeljük azokat a helyeket, ahol a szúnyogok tenyészhetnek – hívta fel a figyelmet Daru János, a lakossági forgalomban is kapható szúnyoglárvairtó tablettát gyártó Bábolna Bio Kft. ügyvezető igazgatója. Tudomása szerint

Daru János szerint a lakóhelyünkön bennünket zavaró csípőszúnyogok jelentős része a közvetlen közelünkben lévő kisméretű állóvizekben fejlődik ki. Az esővízgyűjtők, kerti tavak vagy akár a cserépalátétek pangó vizei ideális „keltetői” a szúnyogoknak, de megfelelő kezeléssel megszüntethető az innen jövő folyamatos szúnyogutánpótlás.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy Magyarországon ugyan Debrecen volt az első olyan önkormányzat, amely hozzájuk fordult a lakosság által is használható szúnyogirtószerért, de

Ott régóta bevett szokás az, hogy a helyhatóság irtószerrel segíti a lakosságot. Leghatékonyabban, a környezetet legjobban kímélve, és nem utolsó sorban a legolcsóbban a tenyészhelyeiken történő célzott lárvairtással védekezhetünk a szúnyogok ellen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

szúnyog

szúnyoglárva

lárvairtó szer

szúnyoglárvairtó tabletta