Sok gazdinak rémálom a nyaralás: 5 tipp, amivel pofonegyszerű lehet az utazás

HelloVidék   
  Megosztom
Sok gazdinak rémálom a nyaralás: 5 tipp, amivel pofonegyszerű lehet az utazás

Nyáron sok gazdinak okoz problémát a családi nyaralás megszervezése. Választhatjuk a drága kutyapanziókat vagy szervezhetünk kutyás vakációt. A HelloVidék most segít, hogy pofonegyszerűen tervezhessük meg a legjobb kutyás, nyári utazásunkat. Összegyűjtöttük mire kell figyelni, hogy az utazás kellemesen és gondtalanul teljen.

Évről évre egyre többen tartanak Magyarországon kutyát kertben vagy lakásban. A Kutyaszemmel 2018-as felmérése szerint körülbelül 3 millió kutya él gazdinál hazánkban, vagyis a lakosság 36 százaléka tart legalább egy kutyát. A kutatás válaszaiból az is kiderült, hogy a kutyás háztartások lényegesen gyakoribbak a községekben (49%), mint a városokban (33%) vagy éppen Budapesten (22%).

Ennek oka valószínűleg az, hogy még mindig szívesebben tartanak az emberek kertes házban kutyát. De népszerűek a benti ebek is, valamint az úgynevezett kinti-benti kutyák, akik ugyan sok időt töltenek velünk a szobában, de szívesebben szaladgálnak a szabadban.

Nyáron sok gazdinak okoz problémát a családi nyaralás megszervezése. Örök kérdésnek számít, hogy kedvencünket magunkkal vigyük vagy megbízható helyet keressünk neki arra az időre, amíg távol vagyunk. Nem mindenkinek van lehetősége családtagokat, barátokat megkérni a felvigyázásra, így vagy szakembert, kisállat panziót választhatnak vagy kutyabarát nyaralást szerveznek. A HelloVidék most segít, hogy a gazdik kellően felkészülve tervezhessék meg a legjobb nyári kutyás vakációt. Összegyűjtöttük mire kell figyelni, hogy az utazás kellemesen és gondtalanul teljen.

1. Válasszuk ki a megfelelő helyet

Temészetesen az első lépés, hogy kutyabarát szálláshelyet választunk és ellenőrizzük, hogy a ház megfelel-e a háziállatnak. Mivel mi ismerjük legjobban kutyánkat, ezért figyeljünk arra is, hogy az ingatlan mérete, a külső terület megfelelő-e kutyánk mozgásigényének. Az is jó ötlet, ha ügyelünk a helyi korlátozásokra, szabályokra például a háziállatok számára tiltott területek (virágágyások, sportpályák).

2. Készüljünk fel az utazásra

Ne felejtsünk el, ha hosszú útra indulunk vigyünk magunkkal egy tálat és vizet, és iktassunk be lehetőség szerint több megállót. Ha ritkán utazunk kedvencünkkel, akkor az utazás előtt próbálkozzunk rövidebb utakkal, hogy kicsit megszokja a helyzetet.

3. Ellenőrizzük a készletet

Készítsünk egy listát arról, amikre szükségünk lehet és ellenőrizzük indulás előtt, hogy van-e elegendő eledel, tál, szükség esetén gyógyszer. A kutya pórázát és szájkosarát szintén vigyük magunkkal és tegyünk négylábú barátunkra bilétával ellátott nyakörvet.

4. Vigyük magunkkal az "otthont"

A kutya számára lehet, hogy szokatlan elsőre az új terep, ezért érdemes a lehető legtöbb dolgot hozni otthonról. Az ismerős tárgyak, mint például a háziállat saját fekhelye, takarók és játékok sokat segíthetnek, hogy könnyebbek megnyugodjon és otthonosabban érezze magát kedvencünk az új helyen. Fontos, hogy bemutassuk nekik az új környezetüket, és hagyjuk, hogy felfedezzék. A kutyáknak sokat jelent a napi rutin, ezért tartsuk be a megszokott etetési, séta időpontokat.

5. Jegyezzük fel a helyi állatorvos elérhetőségeit

Remélhetőleg nem kell állatorvoshoz fordulnunk, de ha kutyánk mégis megbetegszik vagy megsérül a nyaralás közben, akkor jó, ha felkészültek vagyunk. Keressünk néhány közeli állatorvost és az üdülés ideje alatt tartsuk kéznél az elérhetőségeiket. Az utazás előtt vigyük el a saját állatorvosunkhoz kutyánkat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy teljesen egészséges. Ügyeljünk rá, hogy a féregtelenítő kezeléssel és az oltásokkal se legyünk elmaradva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kutya

nyaralás

nyár

kisállat

szállás

kutyabarát