Ilyen, ha a közösség összefog: adományokból épül új kifutó a vidéki állatkertben

MTI   
  Megosztom
Ilyen, ha a közösség összefog: adományokból épül új kifutó a vidéki állatkertben

Adományoknak köszönhetően tud kifutót építeni az ősszel érkező vörös pandák számára a fennállásának hatvanadik évfordulóját idén ünneplő Pécsi Állatkert. Az állatok kifutójához szükséges forrást közösségi finanszírozási kampány keretében teremtették elő.

Közösségi finanszírozással, adományoknak köszönhetően tud kifutót építeni az ősszel érkező vörös pandák számára a fennállásának hatvanadik évfordulóját idén ünneplő Pécsi Állatkert. Az intézmény évek óta csatlakozni kívánt a vörös macskamedvének is nevezett vörös panda fajmegmentő- és tenyészprogramjához, erre pedig idén nyílt először lehetőség.

A vörös pandák kifutója szeptember végére elkészül, így a Pécsi Állatkert kora ősszel fogadhatja Franciaországból az egyéves pandaikerpárt - írták, hozzátéve: a faj a Himalája, elsősorban Nepál, Kína, India területén fordul elő, mára már veszélyeztetett faj, melynek fennmaradásáért az állatkertek közös erővel küzdenek.

A koronavírus-járvány hatása komoly gazdasági kihívások elé állította az intézményt, de ebben a nehéz időszakban ismét megmutatkozott a helyi közösség összefogása és az állatkert iránt tanúsított szeretete. A zárva-tartás közel két hónapos időszaka alatt számottevő pénz- és takarmányadományt kapott az állatkert.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

állatkert

kifutó

közösség

közösségi finanszírozás