Elindult a munka a túrázók egyik kedvenc útvonalán: több újdonság is épül a területen

HelloVidék   
  Megosztom
Elindult a munka a túrázók egyik kedvenc útvonalán: több újdonság is épül a területen

Egy kilátót és egy tanösvényt is építenek a Hévízi-tó környékén, amelynek köszönhetően körbejárhatóvá teszik a tavat és pihenőhelyeket alakítanak ki. A tervek szerint így mozgáskorlátozottak is bejuthatnak a véderdőbe.

A portál szerint természetvédelmi beruházás indul, amelynek részeként egy kilátót és egy tanösvényt is építenek. A projekten a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Hévíz önkormányzata, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház és a Hévízi-tó és Felszín Alatti Vízgyűjtő Területének Környezetvédelme Alapítvány dolgozik együtt.

Már megkezdődtek a munkálatok is a véderdőben, aminek köszönhetően körbejárhatóvá teszik a tavat és pihenőhelyekkel egy új tanösvényt alakítanak ki. A tervek szerint így mozgáskorlátozottak is bejuthatnak a véderdőbe, hogy megismerjék az élővilágot. A kilátó tornyot pedig a tótól nyugatra állítják fel.

A 660 millió forintos európai uniós forrás felhasználásával a tótól északra és délre lévő csatornák zsiliprendszereit újítják fel, a tanösvényt pedig úgy alakítják ki, hogy annak egy ívén a mozgáskorlátozottak is bejuthatnak a véderdőbe, hogy megismerjék annak élővilágát

-fogalmaztak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hévíz

hévízi-tó