Felkészülhetnek a legnépszerűbb helyek: rengeteg turistára számíthatnak ősszel is

MTI   
  Megosztom
Felkészülhetnek a legnépszerűbb helyek: rengeteg turistára számíthatnak ősszel is

Várhatóan élénk őszi szezonra számíthatnak a turizmus szereplői. A megszokottnál fokozottabb utószezoni kereslet és a kapacitáson felül kiszolgált embertömeg a kevésbé felkészült helyeken hátrányt, a kiszolgálás minőségének romlását is jelentheti, ezért érdemes lesz már időben felkészülni.

A turisztikai szektornak fel kell készülnie a várhatóan élénk szezonon kívüli, őszi keresletre. A Magyar Nemzetnek a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Rasztovits Dávid kifejtette, a külföldi utak mellőzésére vonatkozó kormányzati felhívás rossz hír ugyan a már befizetett őszi utakra készülő magyaroknak,

Ahogy Európa más fővárosai, Budapest is jobban megszenvedi a külföldi turisták hiányát, a fővárosi piac sorsát erre az évre a diszkont-légitársaságok csökkentett járatszáma már megpecsételte az újranyitás után.

A külföldi turisták költéseit a Budapestre egyre sűrűbben szabadidős szándékkal utazó magyar vendégek növekvő kiadásai sem pótolják, ezért a szakember szemléletváltást sürgetett, hogy a korábban fővárosközpontú iparág közösen, minden piaci szereplő érdekeit szem előtt tartó együttműködésben tudjon megfelelő válaszokat adni.

Rasztovics Dávid erősödő nemzetgazdasági bástyának nevezte a vidék Magyarországát, ahol július végétől szinte teljes kapacitáson futnak az egyes turisztikai térségek. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a megszokottnál fokozottabb utószezoni kereslet és a kapacitáson felül kiszolgált embertömeg a kevésbé felkészült helyeken hátrányt, a kiszolgálás minőségének romlását is jelentheti, ezért szerinte jól tervezett, többirányú, gyors reakciókra képes szisztémát kell kialakítani az ágazatban, még az őszi szezon beköszönte előtt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

turizmus

belföld