Ennyi volt: ezek a családok hosszú időre búcsút vesznek Magyarországtól

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyi volt: ezek a családok hosszú időre búcsút vesznek Magyarországtól

Általában augusztus 20-a után hagyja el hazánkat a fehér gólyák többsége és kezdik meg hosszú utazásukat Afrikába. A gyülekező és az éppen vonuló gólyák mindig lenyűgöző látványt nyújtanak.

Általában augusztus 20-a után hagyja el hazánkat a fehér gólyák többsége és kezdik meg hosszú utazásukat Afrikába. A táplálékszerzést követően, már augusztus közepétől megfigyelhettük a készülődő gólyákat, akik csapatokba verődve várakoznak a nagy indulásra.

Láthatjuk őket az ország több pontján és az északról érkező rokonok is megpihenhetnek Magyarországon rövidebb időre, ám a tömeges vonulás jellemzően augusztus 20-án vagy azt követően kis idővel indul és bő két hét alatt majdnem az összes gólya elhagyja az országot.

Ez az ökológusok szerint egyfajta stratégiaváltás, hiszen a klímaváltozás egyik hatásaként a Szahara egyre szélesebb és nagyobb távolságot kell a gólyáknak víz és táplálék nélkül átszelni. A költöző madarak jellemzően kicsit később indulnak el telelőhelyeik felé, tavasszal pedig korábban érkeznek, a vonulóból mondhatni állandó madár lesz.

A fecskék a gólyáknál kicsit ráérősebbek, de ha rossz az idő, augusztus végén ők is útnak indulnak a többiek után, kicsit megkésve.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gólya

család

fecske

költözőmadarak