Ennyi volt: ezek a családok hosszú időre búcsút vesznek Magyarországtól

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyi volt: ezek a családok hosszú időre búcsút vesznek Magyarországtól

Általában augusztus 20-a után hagyja el hazánkat a fehér gólyák többsége és kezdik meg hosszú utazásukat Afrikába. A gyülekező és az éppen vonuló gólyák mindig lenyűgöző látványt nyújtanak.

Általában augusztus 20-a után hagyja el hazánkat a fehér gólyák többsége és kezdik meg hosszú utazásukat Afrikába. A táplálékszerzést követően, már augusztus közepétől megfigyelhettük a készülődő gólyákat, akik csapatokba verődve várakoznak a nagy indulásra.

Láthatjuk őket az ország több pontján és az északról érkező rokonok is megpihenhetnek Magyarországon rövidebb időre, ám a tömeges vonulás jellemzően augusztus 20-án vagy azt követően kis idővel indul és bő két hét alatt majdnem az összes gólya elhagyja az országot.

Ez az ökológusok szerint egyfajta stratégiaváltás, hiszen a klímaváltozás egyik hatásaként a Szahara egyre szélesebb és nagyobb távolságot kell a gólyáknak víz és táplálék nélkül átszelni. A költöző madarak jellemzően kicsit később indulnak el telelőhelyeik felé, tavasszal pedig korábban érkeznek, a vonulóból mondhatni állandó madár lesz.

A fecskék a gólyáknál kicsit ráérősebbek, de ha rossz az idő, augusztus végén ők is útnak indulnak a többiek után, kicsit megkésve.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gólya

család

fecske

költözőmadarak