Hatalmas szálloda épül a Club Aliga területén: a helyiek megmentenék a zöld területeket

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas szálloda épül a Club Aliga területén: a helyiek megmentenék a zöld területeket

Egy terjedelmes közleményben részletezi a Club Aliga fejlesztését végző Appennin Nyrt., hogy milyen fejlesztések várhatók a közeljövőben az egykori pártüdülő, a Club Aliga területén - írja az Index.

A portál információi szerint miután a múlt héten a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a Club Aliga fejlesztését az Aligai Fürdőegyesület felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányrendelet felrúghatja a Balatonvilágosi Önkormányzat és a Club Aliga fejlesztői közti megállapodást, ami a terület még állami tulajdonban lévő részeit érinti.

A megállapodás szerint a lakosság által használt közutakat, közparkot és a szabad parti sétányokat az ingatlanfejlesztőnek fenn kell tartania, illetve az említett területeknek az önkormányzati tulajdonba adását kezdeményeznie kell.

Legfrissebb közleményükben ugyan erre nem tértek ki, de hangsúlyozták, hogy a "strand területe is megújult, amely a jövőben is nyitva áll majd a helyi lakosok előtt". A további fejlesztésekről azt írják:

  • a jelenlegi 168 férőhelyes kikötőt az üzemeltető 213 férőhelyesre bővítik, és
  • 2023 végéig a Club Aliga területén egy egész évben működő, 4 csillagos, több mint 160 szobás szállodát építenek.

Hozzáteszik, hogy a fejlesztéssel kapcsolatos tervek véglegesítése jelenleg is folyamatban van, a Pro-Mot Hungária Kft. pedig folyamatosan tárgyal Balatonvilágos Község Önkormányzatával a terület fejlesztésével kapcsolatban.

Mind a Kft., mind a közvetett tulajdonos Appeninn Nyrt. arra törekszik, hogy az Önkormányzattal folytatott tárgyalások lezárásáig is – a lehetőségeihez mérten – a lehető legszéleskörűbb tájékoztatást nyújtsa a helyi lakosoknak

- fogalmaztak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

aliga

club aliga