Közel tízezer magyar gyermeknek segítenek: így jutnak most támogatáshoz a családok

MTI   
  Megosztom
Közel tízezer magyar gyermeknek segítenek: így jutnak most támogatáshoz a családok

A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan dolgoznak a csomagok összeállításán, így idén mintegy tízezer gyermek iskolakezdését segíthetik. A tervek szerint a családokat segítő munkájukat a tanév első hónapjaiban is folytatnák.

Idén mintegy tízezer gyermek iskolakezdését szeretné segíteni a Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjával. A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze a csomagokat, iskolatáskákat, tanszereket és vásárlási utalványokat.

A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte több mint 800 településen látogatják meg a rászoruló családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal, ruhával is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit.

Kitértek arra is, hogy az Ormánságban - ahol különösen magas az iskolai lemorzsolódás aránya - nemcsak az iskolakezdési programmal, hanem a kisszentmártoni és tésenyi "Jelenlét pontokon" is az egész tanévben igyekeznek a családok mellett állni.

Ezért heti rendszerességgel játszó- és meseklubot, különböző kézműves foglalkozásokat tartanak óvodásoknak és iskolásoknak, valamint gyógypedagógus foglalkozik azokkal a gyermekekkel, akik valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek. A segélyprogramhoz szeptember 15-éig várják a csatlakozókat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

iskola

iskolakezdés

támogatás

gyerekek

rászoruló