Több száz millióból újul meg ez a vidéki óvoda: erre költik az óriási összeget

MTI   
  Megosztom
Több száz millióból újul meg ez a vidéki óvoda: erre költik az óriási összeget

Kezdetét vette a pécsi német iskolaközpont óvodájának 370 millió forintos felújítása. A munkálatok során az épületet egységes külső szigeteléssel és új nyílászárókkal látják el, felújítják a fűtési rendszert, valamint a belső tereket, továbbá megújul a melegítőkonyha is. A korszerűsítés mellett bővül is az épület.

Kezdetét vette a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) idei legnagyobb beruházása, a pécsi német iskolaközpont óvodájának 370 millió forintos felújítása. A nemzetiségi önkormányzat közleményében azt írták, az augusztus közepétől zajló, egy évig tartó beruházás során a pécsi Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet pécsi óvodáját teljesen felújítják.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága bruttó 300 millió forintos támogatásával folyó munkálatok során az épületet egységes külső szigeteléssel és új nyílászárókkal látják el, felújítják a fűtési rendszert, valamint a belső tereket, továbbá megújul a melegítőkonyha is.

A fenntartó, az országos német önkormányzat az intézménybe járó gyermekeket az építkezés alatt két másik óvodában helyezte el.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az MNOÖ intézményfenntartóként az elmúlt években számos fejlesztést végzett Baranya megye legnagyobb német nemzetiségi oktatási komplexumának épületein. A két óvodát, általános és középiskolát, kollégiumot és pedagógiai intézetet magában foglaló intézményben korábban lezajlott az általános iskola, majd az egyik óvoda komplex felújítása, az iskola menzájának modernizálása. Az iskolaközpont óvodáiba és iskoláiba mintegy 1100 gyermek jár.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pécs

óvoda