Ismét gond van a levegővel: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

MTI   
  Megosztom
Ismét gond van a levegővel: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

Ismét több településen kifogásolt a levegő minősége. Az elmúlt időszakban az NNK többször is felhívta a figyelmet a magas ózonkoncentrációra. A krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

Ismét többfelé magas a levegő ózontartalma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképe szerint emiatt tizennégy település levegőjét kifogásoltnak minősítették.

Az elmúlt időszakban az NNK többször is felhívta a figyelmet a magas ózonkoncentrációra. A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: nyáron a déli, kora délutáni órákban a koncentráció jellemzően magas, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak. Ezért az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken ebben a napszakban intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

levegő

levegőminőség

ózon