Súlyos veszély az erdőkben: csak ebben az időpontban induljunk kirándulni

MTI   
  Megosztom
Súlyos veszély az erdőkben: csak ebben az időpontban induljunk kirándulni

A Mecsekerdő Zrt. tájékoztatása szerint kizárólag korlátozások mellett látogathatók csak a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdőterületei a szarvasbőgés időszakában, egész szeptemberben. Azt kérik a látogatóktól, hogy az erdőterület és a vadállomány nyugalma érdekében csak reggel nyolc és délután négy óra között tartózkodjanak a megjelölt erdőrészeken.

Korlátozások mellett látogathatók csak a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdőterületei a szarvasbőgés időszakában, egész szeptemberben. A Mecsekerdő Zrt. tájékoztatása szerint a Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lép életbe szeptember 1-től a hónap utolsó napjáig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás.

A korlátozás - tették hozzá - főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti, és nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra, illetve azok környékére.

Szeptemberben a napnyugtától napkeltéig tartó időszakban a Mecsekerdő Zrt. csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasolja: a társaság két éjszakai túráján a közlemény szerint esélyük is lehet a résztevőknek megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot. A korlátozásról és a túrákról további információk olvashatóak a www.mecsekerdo.hu internetes oldalon és a társaság Facebook-oldalán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

erdő

kirándulás

szarvas

szarvasbőgés

korlátozás

veszély