Itt a lista: ezeken a településeken tartanak próbanépszámlálást, nyereményeket is osztanak

MTI   
  Megosztom
Itt a lista: ezeken a településeken tartanak próbanépszámlálást, nyereményeket is osztanak

Az adatszolgáltatás önkéntes, de fontos, hogy a megkérdezettek aktívan részt vegyenek a népszámlálás-próbafelvételben, hívja fel a figyelmet a Központi Statisztika Hivatal.

Reprezentatív próbanépszámlálást indít a Központi Statisztika Hivatal hétfőn 72 településen, 14 ezer háztartás részvételével. A hivatal hétfői közleményében azt írta: az október 7-éig tartó próbanépszámlálás célja, hogy adatokkal segítse a jövő évi népszámlálás szakmai előkészítését. A válaszadásra felkért címzetteknek legkésőbb csütörtökig postai levelet küld a KSH.

A próbanépszámlálás kérdőívét augusztus 31. és szeptember 6. között a maja.ksh.hu online oldalon keresztül tölthetik ki a levélben felkért résztvevők. Ezután október 7-éig személyes interjú keretében válaszolhatnak azok, akik nem akartak az internetes kitöltés lehetőségével élni. Őket összeírók keresik fel, akik maszkot viselnek majd, és szigorúan ügyelnek a közösségi távolságtartás szabályainak betartására, az érintésmentes kommunikációra.

A próbanépszámlálásban résztvevőknek egy átlagosan 10-15 percet igénylő kérdőívet kell kitölteniük, amely elsősorban a lakóhellyel, az internetezési szokásokkal, az adatvédelmi ismeretekkel kapcsolatban tartalmaz kérdéseket. Ezek az adatok azt segítik, hogy a 2021. május 1. és június 28. között tartandó népszámláláson mindenki a számára legkényelmesebb módon, a legfontosabb információk ismeretében vehessen részt.

Azok, akik a kérdőívet legkésőbb 2020. szeptember 6. éjfélig online kitöltik és véglegesítik a maja.ksh.hu oldalon, nyereményjátékban vehetnek részt. A próbanépszámlálásban részt vevő települések listája itt, a nyereményjáték szabályzata és számos további információ itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

népszámlálás

próbanépszámlálás

ksh

központi statisztikai hivatal