Szeptemberben pénz állhat a házhoz: mutatjuk, hogyan igényelheted

Pénzcentrum   
  Megosztom
Szeptemberben pénz állhat a házhoz: mutatjuk, hogyan igényelheted

Holnap reggel 8 órakor az ország összes iskolájában becsengetnek, kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév. Hogy nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlik majd az oktatás, az már biztosan tudható, de jó hír, hogy az önkormányzatok idén is segítik a rászoruló tanulók családját.

Holnap reggel 8 órakor megkezdődik a 2020/2021-es tanév. A legtöbb helyen hagyományos évet kezdenek, de mindenki tudja, hogy rendkívüli helyzet van, és bármikor visszatérhetnek a veszélyhelyzet alkalmával bevezetett állapotok.

De nincs mese, bármilyen lesz is ez az év, a szükséges taneszközöket meg kell vásárolni, egy átlagos, kétgyermekes család összesen 40-80 ezer forintot költ ebben az időszakban, de az első osztályt kezdőknek még az otthoni irodabútorok vagy a digitális oktatás esetleges visszatérése miatt a számítástechnikai eszközök megvásárlása további, jelentősebb kiadást jelenthet - derül ki a Pulzus Kutató által készített felmérésből. Ha azonban a fiatal a középiskolát kezdi meg, ennél is többe kerülhet, pláne ha a főiskolai, egyetemi tanulmányait egy másik városban, akkor az albérlet és a kaució miatt ez az összeg akár meg is sokszorozódhat. Ez az év pedig különösen nehéz abból a szempontból, hogy a korábbi megtakarítások felélése miatt, valamint a koronavírus újabb hullámától tartva idén nehezebb megbirkózni az iskolakezdéssel anyagilag, többen kölcsön segítségével tudják fedezni a kiadásokat.

A Pénzcentrum megkeresett több fővárosi és vidéki önkormányzatot is, hogy megtudja, milyen formában kínálnak megoldást erre az anyagilag megterhelő időszakra. A válaszokból kiderül, hogy szinte minden városban és kerületben elérhető a segítség, érdemes tehát felmenni a helyi települési önkormányzat internetes oldalára, és onnan letölteni az igénylőlapokat.

A részletek és a teljes cikk a Pénzcentrum oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

család